Забравете за космите – подарете си гладка и секси кожа с Elysion Pro.

Представяме Ви най-прецизния диоден лазер в света, който улавя и най-тънките косъмчeта и е подходящ и за най-чувствителните зони (като лицето).

Elysion Pro въздейства на всички типове кожа и ще сложи край на досадното окосмяване през всички сезони, дори и през лятото!

Зашеметяващи резултати още от първата процедура без болка, без риск за кожата и изключително бързо. Диоден лазер с охлаждаща система crystal freeze, която защитава кожата от високите температури и по този начин прави епилацията напълно безболезнена, дори приятна.

Какъв резултат мога да очаквам?

Дълготрайно обезкосмяване, постигнато за кратък период от време, като в същото време се подобрява и състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и решава проблеми с фоликулита, пъпки и т.н

Колко процедури са необходими?

Определят се от терапевта. Обикновено процедурите варират между 6 и 10 сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, фототипа на кожата и специфичните нужди на всеки пациент.

Колко дълго продължава процедурата?

Продължителността на процедурата зависи от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, а за краката е необходим около час.

Съвети преди процедурата:

  • Не се епилирайте с кола маска от 14 до 20 дни преди процедура, в зависимост от зоната;
  • Обръснете много добре зоната от тялото в деня преди процедурата;
  • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 3 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем;
  • Винаги информирайте терапевта за прием на медикаменти , предишни процедури.

4 мита за лазерната епилация, които науката опровергава

МИТ 1: Риск за рак на кожата

Лазерната епилация се ползва в световен мащаб като ефективен метод за отстраняване на нежелано окосмяване повече от 20 години и досега няма известен случай на рак на кожата вследствие третиране с лазер!

Защо е невъзможно да се предизвика рак на кожата с лазер?

Смята се, че UV лъчите от слънцето са един от възможните причинители на рак на кожата. UV лъчите са в късия спектър на светлината. Докато дължината на вълната на импулса на лазерите за епилация е в дългия спектър – варира от 755 нм до 1064 нм. Ракът на кожата се причинява от малформации на бенки. При третиране с лазер бенките задължително се зачертават с бял молив.

МИТ 2: Лазерната епилация на интимната област при жените може да увреди яйчниците

Това е абсолютно невъзможно. Импулсът е толкова малък, че прониква само на около 7 мм в косъма без да засяга околните тъкани. Невъзможно е импулсът да достигне, който и да било вътрешен орган.

МИТ 3: Лазерната епилация може да попречи на забременяването

Няма доказателства в световен мащаб, които да сочат, че лазерната епилация може да причини пряко или косвено безплодие поради особеностите на технологията. Тъй като импулсът е изключително малък, той по никакъв начин не може да засегне яйчниците, матката или който и да било друг вътрешен орган. Имаме много забременели и родили пациентки.

МИТ 4 : Епилацията е радиоактивна

Използва се само силна светлина, която се трансформира в топлина чрез пигмента Меланин в косъма. Не се използват никакви радиоактивни елементи. Нарича се лазер, защото е перфектно насочен лъч светлина. Точно към космения фоликул. Използват се само предпазни очила.

Сподели статията